Zomerschilderweken


Schilderweek in Klooster Steyl van 15 september tot 22 september 2017.
Voor zelfstandige gevorderde schilders.

Accommodatie: eenpersoonskamer met eigen sanitair. Vol pension.
Maximaal aantal cursisten: 15
Cursusprijs: 570 € en 45 € inschrijfgeld, (voor 65+ en voor inkomens op minimumniveau 555 € en 45 €) inclusief BTW.
Na inschrijving ontvangt u nog de materiaallijst en de deelnemerslijst.
Programma: in deze week is het doel een eenvoudige icoon te schilderen. Per dag wordt 6 uur geschilderd en we zullen ook een middag aan ontspanning (fietsen of een andere excursie) besteden.
Deelnemers kunnen al voor vertrek in overleg hun te schilderen icoon kiezen.  Onze iconen zijn "volgens de canon", d.w.z. goedgekeurd door de orthodoxe kerk.
Verder is er korte informatie in de vorm van inleidingen over kerk-, kunst- en wereldgeschiedenis in relatie tot de iconen, orthodoxe spiritualiteit, materiaalkennis, anatomie, Byzantijnse muziek, en verder zingt men de iconenhymne, leest men het iconenschildersgebed.

Aanmelding: cursisten kunnen zich per email aanmelden. U krijgt zo snel mogelijk bericht of u geplaatst bent. Na betaling van 45 € inschrijfgeld is de inschrijving definitief.  Het cursusgeld dient een maand vr aanvang van de cursus te zijn overgemaakt. Bij annulering is altijd het inschrijfgeld van 45 € verschuldigd, en bij annulering binnen een maand vr aanvang van de cursus het hele bedrag. We raden u aan zelf een annuleringsverzekering af te sluiten bij bank, verzekeringsadviseur of ANWB (kosten 5% van de cursusprijs).
Informatie en aanmelding bij Jan Verdonk, per email: janverd@xs4all.nl
Betaling: d.m.v. een te ontvangen nota.

Als een cursus vol is, kunt u zich bij mij op de wachtlijst laten zetten.